OVER PATRICIA HUISMAN

Drs. Patricia Huisman is een bevlogen vertelster die al sinds 1993 werkzaam is als docent en rondleidster. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en aan de Università degli Studi di Bologna. In Leiden volgde zij ook de postdoctorale universitaire lerarenopleiding. Direct na haar afstuderen begon zij te werken als reisleidster op culturele reizen, met als specialiteit Italië, maar ook bestemmingen als Jordanië, Syrië, Moskou & St.Petersburg. Daarnaast startte zij als freelancer met het geven van rondleidingen, cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis.

Patricia heeft inmiddels jarenlange ervaring met een gevarieerd publiek en met de meest uiteenlopende thema´s. Van de Egyptenaren tot aan de eigentijdse kunst, geen onderwerp heeft nog geheimen voor haar. Dankzij haar flux de bouche weet zij elke kunstvorm op een heldere en toegankelijke wijze uit te leggen.

Patricia Huisman vertelt u het verhaal achter de kunst!

Voor een lezing of rondleiding op maat kunt u mailen naar kunstisleuk@xs4all.nl

 

  Hele beeld_MG_2937

Advertenties

5 Responses to OVER PATRICIA HUISMAN

 1. Annie Doornenbal schreef:

  Beste Patricia,

  Momenteel volg ik via de Vrije Academie de cursus Kunstgeschiedenis in Rotterdam op maandagavond onder jouw leiding. Door de bevlogen manier waarop je alles vertelt geniet ik heel erg van de cursus en heb er al veel van geleerd. Graag blijf ik op de hoogte van de activiteiten die je organiseert.

  Hartelijke groet,

  Annie Doornenbal

 2. Al een aantal malen heb ik lezingen van Patricia meegemaakt en ze blijft me inspireren en enthousiasmeren – echt heel boeiend!

 3. C Fioole schreef:

  Een avond les van Patricia is een avond puur genieten, is echt een avondje uit

 4. Patricia Verhaar-van Roon schreef:

  Op 14 januari ging ik ‘helemaal’ naar Amsterdam voor een lezing over Toulouse Lautrec. “Waarom eigenlijk?” dacht ik nog. “Ik heb er al zoveel over gehoord o.a. tijdens mijn studie aan de Sorbonne.” Ademloos luisterde ik naar de presentatie van Patricia Huisman. Wat zat die goed in elkaar. Het hele tijdsbeeld kwam tot leven niet alleen door de schilderijen en affiches van Lautrec zelf, maar ook via schilderijen en prenten van andere kunstenaars + foto’s uit de tijd van Lautrec. Het was alsof je alle personages leerde kennen. Patricia vertelt op zo’n manier dat je het ook onthoudt. Het was meer dan de moeite waard! Dank je wel, Patricia!
  Patricia

 5. F. Lissone schreef:

  Twee rondleidingen meegemaakt in het Mauritshuis. Patricia heeft een heldere en duidelijke betoogtrant en weet de aandacht te vestigen op de onvermoede details.
  Zij weet met woorden te schilderen! Ik heb zonder meer veel van haar geleerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s