Beste kunstliefhebber

Leonardo da Vinci, kinetische kunst en Art Nouveau: hieronder ziet u een overzicht van de activiteiten die voor komende tijd gepland staan. U kunt zich hiervoor inschrijven door te mailen naar kunstisleuk@xs4all.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief die zo’n vijf keer per jaar verschijnt, eveneens via kunstisleuk@xs4all.nl

Om ook ander kunstnieuws bij te houden: ga naar Facebookpagina ‘Kunst is leuk’ en klik op ‘vind ik leuk’. U kunt ook volger worden op Twitter: @kunstisleuk.

 

Agenda:

Zondag 14 oktober: rondleiding Art Nouveau, Gemeentemuseum Den Haag

Zaterdag 3 november: lezing Leonardo da Vinci

Zaterdag 17 november: rondleiding Kinetische kunst, Kunsthal Rotterdam

  

* Rondleiding ‘Art Nouveau in Nederland’ in het Gemeentemuseum Den Haag

Een nieuwe kunst voor een nieuwe en betere samenleving. Dat is waar veel kunstenaars en ontwerpers rond 1900 naar op zoek zijn. Na een eeuw van stijlen die het verleden citeren, ontstaat een nieuwe vormentaal van asymmetrie, gebogen lijnen en organische decoratiemotieven. Binnen de Europese Art Nouveau nemen de Nederlandse ontwerpers en kunstenaars een eigen plaats in. Ze putten inspiratie uit de natuur en exotische culturen, maar gaven een relatief nuchtere draai aan de flamboyante totaalstijl. Met een omvangrijke collectie meubels, mode, textiel, grafisch werk en beeldende kunst uit de periode 1894-1914 verdiept het Gemeentemuseum Den Haag het gangbare beeld van Art Nouveau in Nederland, door werk te tonen van onder meer een aantal onbekende vrouwelijke kunstenaars. Zelfs voor kenners van deze geliefde stijl valt veel nieuws te ontdekken!

Rondleiding zondag 14 oktober van 13.30 tot 15.00u in het Gemeentemuseum Den Haag VOLGEBOEKT

Prijs: € 17,50

Inschrijven door te mailen naar kunstisleuk@xs4all.nl

 

* Lezing over de tentoonstelling ‘Leonardo da Vinci’

Teylers Museum in Haarlem heeft iets heel bijzonders weten te realiseren: de eerste grote Nederlandse tentoonstelling van echte tekeningen van Leonardo da Vinci, de meest veelzijdige en beroemde kunstenaar uit de Renaissance. Hij was één van de eersten die zich bezighield met de expressie van emoties. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen. Leonardo’s werk is verspreid over musea over de hele wereld (en in de verzameling van de koningin van Engeland) en was niet gemakkelijk om het in bruikleen te krijgen. Een unieke kans dus om zijn tekeningen te zien, bereidt u zich voor met deze lezing, die Leonardo’s leven, kunst, uitvindingen en opdrachtgevers belicht.

Bij deze tentoonstelling geef ik geen rondleiding maar een lezing met powerpoint-presentatie. De lezing vindt plaats in een zaal van de Fonteinkerk te Rotterdam-Hillegersberg. Deze locatie is uitstekend te bereiken per openbaar vervoer, want vlakbij het eindpunt van tramlijn 4. Voor wie met de auto komt is er gratis en voldoende parkeerruimte.

Lezing op zaterdag 3 november van 11.00 tot 13.00, locatie: Fonteinkerk, Terbregselaan 3 te Rotterdam-Hillegersberg

Prijs: € 18,50

Inschrijven door te mailen naar kunstisleuk@xs4all.nl

 

* Rondleiding ‘Actie <-> Reactie 100 jaar kinetische kunst’ in de Kunsthal Rotterdam

Kunst die trilt, piept, flitst, draait, deint, kruipt… De Kunsthal Rotterdam toont ons de volle reikwijdte van kinetische kunst, van Marcel Duchamp en Alexander Calder tot Jean Tinguely en Anish Kapoor. Beweging verlegde kort na de Tweede Wereldoorlog belangrijke grenzen in de kunst, maar speelt nog altijd een grote rol. Veel performancekunst draait om beweging en de kijkervaring die dat oplevert. Dit indrukwekkende overzicht werd samengesteld in nauwe samenwerking met het Grand Palais in Parijs en biedt een ervaring met kunst, die appelleert aan verschillende zintuigen. “Voel, kijk, ruik, hoor en onderga de ritmes, flikkering, trillingen, instabiliteit en krachtvelden tot aan de kosmos toe!”, aldus de Kunsthal. Kom nu in beweging en schrijf u in voor de rondleiding.

Rondleiding zaterdag 17 november van 11.00 tot 12.30u VOLGEBOEKT

Rondleiding zaterdag 17 november van 13.00 tot 14.30u VOLGEBOEKT

Rondleiding zaterdag 22 december van 10.30 tot 12.00u in de Kunsthal Rotterdam

Prijs: € 17,50

Inschrijven door te mailen naar kunstisleuk@xs4all.nl

 

Bij de cursussen kunstgeschiedenis in het Van Cappellenhuis, bij Kade40, CKC Zoetermeer en Rotterdam Centrum zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, klik voor meer informatie hieronder op ‘Verwacht’ bij de locatie van uw keuze.

   

 

 

Advertenties

About Patricia Huisman

kunsthistorica
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s