Beste kunstliefhebber

Zuiderburen in het Mauritshuis en Hollandse meesters uit de Hermitage: hieronder ziet u een overzicht van de activiteiten die voor komende tijd gepland staan. U kunt zich hiervoor inschrijven door te mailen naar kunstisleuk@xs4all.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief die zo’n vijf keer per jaar verschijnt, eveneens via kunstisleuk@xs4all.nl

Om ook ander kunstnieuws bij te houden: ga naar Facebookpagina ‘Kunst is leuk’ en klik op ‘vind ik leuk’. U kunt ook volger worden op Twitter: @kunstisleuk.

 

Agenda:

Donderdag 26 oktober: rondleiding Zuiderburen, Mauritshuis Den Haag

Zaterdag 28 oktober: lezing ‘Hollandse meesters uit de Hermitage’

Wordt verwacht: Paul Delvaux, meester van de droom; De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw; Jongkind & vrienden

 

* Rondleiding ‘Zuiderburen – Portretten uit Vlaanderen 1400-1700’ in het Mauritshuis Den Haag

Edellieden en rijke burgers uit de Zuidelijke Nederlanden lieten zich in de periode van 1400 tot 1700 graag vereeuwigen door de beste Vlaamse kunstenaars van hun tijd. Deze portretten maken nog altijd grote indruk. Schilders als Rogier van der Weyden, Hans Memling, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck brachten hun onderwerpen zo geraffineerd in beeld, dat ze na al die eeuwen nog springlevend lijken.

Een exclusieve collectie van deze portretten uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen is dit najaar te gast in het Haagse Mauritshuis. Ze zullen voor het eerst samen worden gepresenteerd met aanvullingen uit de eigen collectie en die van het Rijksmuseum. Bijzonder is dat bijna alle geportretteerden geïdentificeerd kunnen worden. Zo leren we niet alleen de kunstenaars kennen, maar ook de personen die zij hebben afgebeeld.

Rondleiding donderdag 26 oktober van 10.30 tot 12.00u in het Mauritshuis LAATSTE PLAATSEN!

Prijs: € 17,50

Inschrijven door te mailen naar kunstisleuk@xs4all.nl

 

* Lezing over de tentoonstelling ‘Hollandse meesters uit de Hermitage – Oogappels van de tsaren’

Voor het eerst in haar bestaan haalt de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.Petersburg naar Nederland. Maar liefst zes topstukken van Rembrandt zijn te zien, maar ook wereldberoemde doeken van Ferdinand Bol, Gerard ter Borch, Gerard Dou, Govert Flinck, Frans Hals, Gabriël Metsu, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen.

De meeste van deze schilderijen hebben een vaste plek in de Hollandse zalen in de Hermitage en zijn na aankoop door Russische verzamelaars, onder wie Peter en Catharina de Grote, niet meer in Nederland geweest. Een buitengewone tentoonstelling, die de schilderijen voor het eerst in driehonderdvijftig jaar weer even ‘thuis’ brengt.

Bij deze tentoonstelling geef ik geen rondleiding maar een lezing met powerpoint-presentatie. De lezing vindt plaats in een zaal van de Fonteinkerk te Rotterdam-Hillegersberg. Deze locatie is uitstekend te bereiken per openbaar vervoer, want vlakbij het eindpunt van tramlijn 4. Voor wie met de auto komt is er ook hier gratis en voldoende parkeerruimte.

Lezing op zaterdag 28 oktober van 11.00 tot 13.00, locatie: Fonteinkerk, Terbregselaan 3 te Rotterdam-Hillegersberg UITVERKOCHT

Prijs: € 18,50

Inschrijven door te mailen naar kunstisleuk@xs4all.nl

 

Bij de cursussen kunstgeschiedenis in het Van Cappellenhuis, bij Kade40 en CKC Zoetermeer zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, klik voor meer informatie hieronder op ‘Verwacht’ bij de locatie van uw keuze.

 

 

Advertenties

About Patricia Huisman

kunsthistorica
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s